Verso ry tiedottaa

Välitä päiväsi kohokohtia ja iloa lähettämällä kotisivuillemme tai facebookiin VALOKUVIA, RUNOJA, MIETELAUSEITA, MOTTOJA, KIRJOITELMIA, RUOKA- tai KÄSITYÖOHJEITA, LIIKUNTAVINKKEJÄ jne. Aiheet voivat koskettaa luontoa, lemmikkieläimiä, hauskoja tilanteita... Parhaat "palat", eniten ääniä "tykkäyksiä" saaneet palkitaan syksyllä! Kotisivuille tulevat lähetykset voit lähettää Niinalle: niina.koskelin@verso.inet.fi tai kirjautumalla facebookiin.
Versotalon ollessa suljettuna poikkeustilan jatkuessa, voit soittaa yhdistyksen puhelimeen kahtena päivänä viikossa klo 12-14. Soita rohkeasti, jos jokin askarruttaa tai ahdistaa... jutellaan. Pääsiäisen jälkeen puhelinpäivystys toimii seuraavanlaisesti: • 14.4. tiistai klo 12-14 puh. 040 173 4166/Susanna • 16.4. torstai klo 12-14 puh. 040 532 4015/Marita • 21.4. tiistai klo 12-14 puh. 040 764 4356/Niina • 23.4. torstai klo 12-14 puh. 040 764 4356/Niina Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse, jos se tuntuu luontevammalta: niina.koskelin@verso.inet.fi Myös Mielenterveyden keskusliiton palvelut ovat tietysti käytettävissäsi! https://www.mtkl.fi/tiedotteet/mielenterveyden-keskusliiton-verkko-ja-puhelinpalvelut/
Poikkeustilasta johtuen Sandelininkadun terveyskeskuksessa toimiva Kahvila Verso on suljettu 1.4.2020 alkaen. Kahvila avataan jälleen, kun tilanne sallii.
Hei kaikki aktiivi-kävijät! Poikkeustila herättää kaikenmoisia tunteita ja ajatuksia, jos haluat liittyä Verson yhteiseen whatsapp - ryhmään, niin laita nimi ja puhelinnumero toiminnanohjaajalle eli Niinalle viestinä numeroon: 040 7644356! yhteisen ryhmän tarkoituksena sekä tiedottaa Verson toimintaan liittyvistä asioista että nyt poikkeustilan aikana jakaa tunnelmia sekä kuulumisia! Tarvitset vain whatsapp- sovelluksen ja puhelinnumeron! Viestitellään ja nautitaan keväästä!
Hallitus linjasi 16.3.2020 toimenpiteitä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Valtioneuvoston ohjeistuksia noudattaen Versotalo on suljettu poikkeustilan ajaksi. Rajoitukset säädettiin ensin ajalle 18.3.- 13.4.2020 ja niitä jatkettiin 13.5.2020 saakka. Verson henkilökunta on töissä normaalisti ja työntekijät ovat tavoitettavissa sähköpostilla ja puhelimella klo 8 - 16 välillä. Henkilökunta ja hallitus pohtivat vaihtoehtoisia toimintamalleja, joita on mahdollisuus toteuttaa Versotalon sulkuaikana. Ihmisiä ei jätetä yksin. Kotisivuja päivitetään ja facebook on käytössä.
ADHD-ryhmä päätti 2.3., että jatketaan tapaamisia edelleen joka 2. maanatai, parillisina viikkoina. 16.3. Verso on suljettu koronatilanteen vuoksi tämän hetkisen tiedon mukaan huhtikuun puoleen väliin saakka. Seuraavan kerran ryhmä kokoontuu, kun toimintaohjeet sallivat järjestöjen kokoontumistilojen avaamisen. Ryhmä pitää yhteyttä WhatsAppin kautta. Verson toiminnanjohtaja ja 9.3. aloittanut toiminnanohjaaja Niina Koskelin antavat tukea ja apua ryhmälle. Kuntoutusohjaaja Marjo Parviainen osallistuu ryhmään ajoittain. Seurataan kotisivuja ja pidetään yhteyttä WhatsAppilla. Tiedustelut p. 040 194 9616 / Anne Alén
Hyvinkään kaupunki on koronan vuoksi sulkenut liikuntapaikat. Kävelyjalkapallo on peruttu Wanhalla Areenalla maaliskuun loppuun saakka. Huhtikuussa suunnitelmien mukaan on tarkoitus pelata ulkokentillä. Toimimme tilanteen edellyttämällä tavalla. Toivottavasti korona hellittää ja elämä normalisoituu mahdollisimman pian. Pidetään itsestämme ja läheisistämme hyvää huolta. Noudattakaamme ohjeita Versotalossa ja ulkopuolella! Seuratkaa kotisivuja!
Versossa noudatetaan Terveyden ja hyvinnoinnin laitoksen (THL), Keusoten ja Hyvinkään kaupungin ohjeita. Toimintaa pidetään yllä myös suositukset huomioiden. Vaikka terveysviranomaisilta ei tulisi määräystä toiminnan lopettamisesta, yhdistyksen hallitus voi tehdä päätöksen toiminnan sulkemisesta määräajaksi. Tässä tapauksessa pohditaan vaihtoehtoisia toimintatapoja mm. etätukimahdollisuuksia. Ihmisiä ei jätetä yksin. Verson henkilökunta on töissä normaalisti ja tavoitettavissa puhelimella ja sähköpostilla. Toistaiseksi vertaistukiryhmät voivat toimia viikko-ohjelman mukaisesti. Isot kokoontumiset, tapahtumat, vierailut sekä tutustumiskäynnit siirretään myöhemmäksi ja sovitaan uudet ajat. Ryhmät voivat ilmoittaa toiminnanjohtajalle, jos haluavat pitää taukoa. Myös jokainen henkilö tekee oman päätöksen osallistumisesta/tauosta. Siivoustoimia tehostetaan ja desinfioidaan erityisesti paikat, joihin ihmiset koskettavat kuten ovenkahvat, ovenpielet, kaiteet, wc-hanat ym. Jokaisen tulee toimia vastuullisesti. Huolehditaan omasta hygieniasta erityisen tehokkaasti. Pestään kädet hyvin, aivastetaan ja yskitään nenäliinaan ja pidetään kahden metrin etäisyys toiseen henkilöön, ei kätellä tai halata, vältetään laajaa liikkumista, matkustamista, joukkotapahtumia, eikä mennä tapaamaan iäkkäitä ja/tai perussairauksia omaavia henkilöitä, joille korona on riski. Pidetään yhteyttä puhelimitse ja muilla etämahdollisuuksilla. Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö sanoi puheessaan hyvin: "Otetaan hieman fyysistä etäisyyttä, mutta lisätään henkistä läheisyyttä."
Torstaisin klo 14.30 - 15.30 Hyrian opiskelijoiden ohjaama liikuntaryhmä on peruttu koronan vuoksi. Toistaiseksi tämän kevään osalta kaikki ryhmäkerrat on peruttu. Yhteistyökumppanit ovat yhteydessä. Tiedotetaan, kun ryhmän on mahdollista jatkua.
OCD-/Tourette -ryhmä (pakko-oireet/nykimis eli tic-häiriöt) käynnistyminen siirtyy koronavirusepidemian vuoksi. Leviämisen ehkäisemiseksi noudatetaan viranomaisilta saatuja ohjeita ja suosituksia. Nykyiset ryhmät voivat toistaiseksi kokoontua, mutta uusien ryhmien aloitusta siirretään turvalliseen ajankohtaan. Ryhmään on mahdollista ilmoittautua edelleen. Jos tunnet asian omaksesi, niin ota yhteys Verson toiminnanjohtajaan: Anne Alén puh. 040 194 9616 tai sähköposti anne.alen@verso.inet.fi
TIEDOTTEET (14.3.2020)
RSS ATOM