Facebook-sivun näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Yhdistyksemme

VERSON TOIMINTA SYKSY 2021

Toimimme koronatilanne huomioiden terveysturvallisesti Valtakadun puutarhassa ja muualla ulkona, sisätiloissa korkeintaan 10 hengen ryhmissä sekä etäryhminä Teams -yhteydellä.

Käytämme kasvomaskeja sisällä sekä ulkona, huolehdimme turvaväleistä ja käsien pesusta. Käytettävissä on käsidesit ja tilojen siivousta on tehostettu. Sairaana on jäätävä kotiin.

Käsitöitä kaipaavat voivat hakea Valtakadulta lankoja ym. tarvikkeita. Hakuaika on sovittava.

Tietokoneelle on mahdollista varata henkilökohtainen aika.

Tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset:

Toiminnanjohtaja Anne Alén puh. 040 194 9616 tai anne.alen@hyvinkaanverso.fi 

Toimistotyöntekijä Tuija Alho puh. 040 764 4356 tai tuija.alho@hyvinkaanverso.fi 

 


VERSON VIIKKO-OHJELMA 2021


Valtakatu 11, 05800 Hyvinkää

Ryhmät toimivat katutasossa. Käynti Versotalon pääsisäänkäynnin kautta.

 

MAANANTAI

Klo 10.00 - 13.00   Käsityö "langat solmussa" (makrame -työt) (Johanna)

Klo 12.00 - 13.30   Juhlajulkaisu -toimikunta -kokoontuu tarvittaessa (Susanna)

Klo 14.00 - 15.30   TSEMPPI -ryhmä -masennuksesta toipuvat (Susanna)


 

 TIISTAI

Klo 10.00 - 12.00   Viikkosiivous (henkilökunta ja vapaaehtoistoimijat)

Klo 10.00 - 10.45   ASAHI, Versotalon takapiha (Anneli) 

Klo 11.00 - 13.00   Taide -ryhmä (Laura)

Klo 13.00 - 14.30   Double Trouble -ryhmä, parittomat viikot (kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä toipuvat)

Klo 16.00 - 17.30   ADHD -ryhmä, parittomat viikot (Pia)


 

KESKIVIIKKO

Klo 10.30 - 12.00   Seniori -ryhmä - ei ikärajaa, parilliset viikot (Juhani)

Klo 12.00 - 13.00   Hyvinvointi -ryhmä - ulkoilua (sateen sattuessa ryhmä toimii sisällä) lähtö Versotalon edestä

Klo 13.00 - 14.30   Musiikkituokio - levyraati, toivekonsertti tms.


 

TORSTAI

Klo 10.00 - 11.30   Runopiiri (Marita, Hille)

Klo 11.00 - 13.00   Käsityöryhmä - askartelua, käsitöitä (Leena)

Klo 13.00 - 15.00   Olohuone -toiminta - vapaata seurustelua

Klo 13.00 - 14.00   Henkilökunnan kokous


 

Huom! Ruokajakoa ei pystytä järjestämään. Versossa ei ole kylmiötilaa, autoa eikä tekijöitä.

 

Mielenterveysyhdistys Hyvinkään Verso ry

Yhdistyksen tavoitteena on edistää kuntalaisten hyvinvointia erilaisissa elämäntilanteissa, ennaltaehkäistä sairastumista, edistää psyykkistä- ja fyysistä terveyttä sekä sosiaalista ja toiminnallista kuntoutumista.

Yhdistys tukee Hyvinkään ja lähikuntien julkista sektoria asiakastyön tavoitteissa ja kehittää yhteistyössä mielenterveyspalveluita sekä ennaltaehkäisevää työtä.

Yhdistyksen tavoitteena on saada toimintaan mukaan Hyvinkäällä ja lähikunnissa asuvia mielenterveyskuntoutujia ja heidän läheisiään sekä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita.

Yhdistys tarjoaa luottamuksellista, asiakaslähtöistä tukea ja toimintaa                  

Verson toiminta perustuu vertaistukeen, kunnioitukseen, tasavertaisuuteen ja vapaaehtoisuuteen.

Yhdistyksellä on palkattua henkilökuntaa, vapaaehtoistoimijoita, sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita sekä työkokeilijoita.

 

Hyvinkään Verso ry on Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistys

Verson jäsenet saavat keskusliitosta neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Revanssi-lehden ja jäsenet voivat tilata Tunne & Mieli -lehden puoleen hintaan. Lisäksi jäsenille on muita etuisuuksia. Keskusliitto järjestää mm. jäsenyhdistysten toimihenkilöille ja jäsenille koulutusta ja valtakunnallisia tapaamisia.

 

Yhdistyksellä on toimitila - Versotalo

Verso muutti huhtikuussa 2019 Sahanmäestä lähelle kaupungintaloa, osoitteeseen Valtakatu 11, 05800 Hyvinkää. Versotalossa järjestetään monipuolista toimintaa mm. keskusteluun- ja toimintaan perustuvia vertaistukiryhmiä. Versotalossa on kaksi työsuhteista työntekijää; toiminnanjohtaja ja toiminnanohjaaja. Vapaaehtoiset ja Versossa kävijät tekevät toimitilan ylläpitoon liittyviä askareita yhdessä. Versotaloon voi tulla ryhmiin, seurustelemaan, lukemaan lehtiä tai kysymään neuvoja. Tulijoilta ei edellytetä jäsenyyttä, eikä hyvinkääläisyyttä. Toistaiseksi toiminta on supistettua. Toimimme koronaan liittyvien terveysturvallisuusohjeistusten mukaisesti ja viikko-ohjelmassa on ainoastaan ryhmätoimintaa kork.10 henk. Kahviosta ei ole saatavilla säännöllisesti lounasta.

 

Yhdistyksellä on kahvila – Kahvila Verso

Kahvila Verso on toiminut normaalin yrityksen tavoin Hyvinkäällä Sandelininkadun terveyskeskuksessa noin 15 vuotta. Kahvilassa on ollut yksi palkattu työntekijä ja mahdollinen tuotto on käytetty Versotalon toimintaan. Koronan seurauksena terveyskeskuksen henkilökunta siirtyi pääsääntöisesti etätyöhön ja palveluntarve väheni. Kahvilan toiminta joudutaan lopettamaan, mikäli asiakasmäärä ei lisäänny. 

 

Versotalo vastaa senioreiden yksinäisyyteen

Yhdistyksessä on viime vuosina kiinnitetty erityistä huomiota senioreihin sekä nuoriin. Molempien tarpeisiin on pyritty vastaamaan entistä enemmän. Yhteistoiminta on ollut molemmille osapuolille antoisaa. Iäkkäillä on elämänkokemusta ja kädentaitoja. Nuorilla on tietämystä nykyajasta; sosiaalisesta mediasta, tietokoneista, älypuhelimista ym. Valtakadun esteettömät tilat ja asiakaslähtöinen toiminta kutsuvat ikäihmisiä tapaamaan toisiaan. Yksin kenelläkään ei ole hyvä olla.

 

Kävelyjalkapallo herättää kiinnostusta ja innostusta 

Uusimpana liikuntalajina Versossa on kävelyjalkapallo, joka on muuten kuin perinteinen jalkapallo, mutta juoksu ja rajut kontaktit ovat kielletty. Lajia oli esittelemässä Kukunori ry vuoden 2018 Mielenterveysmessuilla. Versolaiset innostuivat lähtemään mukaan kävelyjalkapalloprojektiin, jossa Kukunorilta on saatu opetusta ja pelipaidat. Syksyllä 2019 yhdistyksen joukkue osallistui Helsingissä järjestettyyn turnaukseen. Versolaiset harjoittelivat 2020 maaliskuun puoleen väliin saakka maanantaisin Hyvinkään Villatehtaalla, Wanhalla Areenalla. Hyvinkään liikuntatilat ja järjestöjen kokoontumispaikat suljettiin Suomen hallituksen linjausten mukaisesti koronatilanteen vuoksi 18.3.2020. Poikkeustilan aikana Verso pyrkii järjestämään mahdollisuuksien mukaan toimintaa turvallisesti etäohjauksella. Verson toiminta jatkuu ja kävelyjalkapalloa päästään pelaamaan Torikadun pelikentillä, kun poikkeustila päättyy ja viranomaiset antavat luvan.   

 


 

 

Lisätietoja täältä.