KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSET TOIMINTAAN

14.3.2020

Versossa noudatetaan Terveyden ja hyvinnoinnin laitoksen (THL), Keusoten ja Hyvinkään kaupungin ohjeita. Toimintaa pidetään yllä myös suositukset huomioiden. Vaikka terveysviranomaisilta ei tulisi määräystä toiminnan lopettamisesta, yhdistyksen hallitus voi tehdä päätöksen toiminnan sulkemisesta määräajaksi. Tässä tapauksessa
pohditaan vaihtoehtoisia toimintatapoja mm. etätukimahdollisuuksia. Ihmisiä ei jätetä yksin. Verson henkilökunta on töissä normaalisti ja tavoitettavissa puhelimella ja sähköpostilla. Toistaiseksi vertaistukiryhmät voivat toimia viikko-ohjelman mukaisesti. Isot kokoontumiset, tapahtumat, vierailut sekä tutustumiskäynnit siirretään myöhemmäksi ja sovitaan uudet ajat. Ryhmät voivat ilmoittaa toiminnanjohtajalle, jos haluavat pitää taukoa. Myös jokainen henkilö tekee oman päätöksen osallistumisesta/tauosta.

Siivoustoimia tehostetaan ja desinfioidaan erityisesti paikat, joihin ihmiset koskettavat kuten ovenkahvat, ovenpielet, kaiteet, wc-hanat ym.
Jokaisen tulee toimia vastuullisesti. Huolehditaan omasta hygieniasta erityisen tehokkaasti. Pestään kädet hyvin, aivastetaan ja yskitään nenäliinaan ja pidetään kahden metrin etäisyys toiseen henkilöön, ei kätellä tai halata, vältetään laajaa liikkumista, matkustamista, joukkotapahtumia, eikä mennä tapaamaan iäkkäitä ja/tai perussairauksia omaavia henkilöitä, joille korona on riski. Pidetään yhteyttä puhelimitse ja muilla etämahdollisuuksilla. Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö sanoi puheessaan hyvin: "Otetaan hieman fyysistä etäisyyttä, mutta lisätään henkistä läheisyyttä."